Over ons

Wie zijn wij
Roos+Bijl is een advies- en ingenieursbureau gespecialiseerd in de ondergrondse infrastructuur. Wij ontwerpen kabel en leiding tracés voor een breed scala aan opdrachtgevers. Behalve technische ontwerpen voor distributie en transport kabels en leidingen verzorgen wij ook andere werkzaamheden. Voor meer informatie hierover kunt u kijken op www.roosenbijl.nl

Onze rol binnen Glazen-Maas
Roos+Bijl exploiteert de Glazen-Maas namens Glazen Maas Exploitatie, een deelneming van de gemeente Rotterdam. De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat er een vrije keus is van breedbandnetwerken en dat er een goed aanbod van diensten beschikbaar is. Vanaf 2013 geeft de gemeente hier een meer faciliterende invulling aan en is zelf niet meer actief met breedbandnetwerken. Roos+Bijl beheert vanaf het eerste initiatief glasvezelnetwerk de Glazen-Maas. Mede door deze ervaring voert Roos+Bijl, vanaf 2013 ook de exploitatie over de Glazen-Maas. Onze afdeling Project- en Assetmanagement heeft de taak om hiervoor zorg te dragen.

Ervaring telt
Roos+Bijl heeft jaren lange ervaring met het ontwerp-, beheer- en instandhouding van netwerken. Het ontwerpen van backbone routes, Fiber to the Home (FttH) of Fiber to the Business (FttB) kent voor ons geen geheimen meer. Het beheer van ten minste 700 kilometer netwerk wordt ondersteund door speciaal hiervoor ontwikkelde software. De inrichting van een professionele servicedesk stelt ons in staat een goed werkende 24x7 storingsdienst in stand te houden. 

Open karakter

Het glasvezelnetwerk vervult een belangrijke maatschappelijke functie vanwege het open karakter. Iedereen kan er gebruik van maken tegen aantrekkelijke tarieven.
Onze organisatie is open en innovatief. De bedrijfscultuur sluit daarom aan bij het open karakter van de Glazen-Maas zoals het initiatief van de gemeente Rotterdam bedoeld was. Roos+Bijl staat bovendien voor een eerlijke en open marktwerking, wat door de exploitatie van de Glazen-Maas wordt ondersteund.

De toekomst
Binnenkort wordt de Glazen-Maas gekoppeld aan Breedband Drechtsteden en dit is nog maar het begin van onze ambitie. Met diverse datacentra als kloppend hart en de Glazen-Maas als digitale slagader, zal de innovatie in de regio Rotterdam en omstreken worden gestimuleerd.

Bekijk hier onze folder in pfd formaat
Powered by: Masterlinks Internet Solutions