slider

Diensten

De voordelen

Open glasvezelnetwerk

Een open netwerk leidt tot eindeloos veel connectieve mogelijkheden. Via Glazen-Maas bent u vrij om te gaan en staan waar u wilt. Dit in tegenstelling tot andere netwerkbeheerders, waarbij u slechts gebruik kunt maken van de eigen diensten. Glazen-Maas is met nadruk een open glasvezelnetwerk. Dit houdt in dat u zelf uw dienstenleveranciers kiest. Hiermee creëert u een totaal eigen netwerk, dat naadloos bij uw wensen aansluit.

Makkelijk overstappen

Juist omdat Glazen-Maas een open glasvezelnetwerk is, kunt u gemakkelijk overstappen naar andere dienstenleveranciers. Wij bieden maximale vrijheid; u kunt dus op elk moment overstappen naar elke gewenste dienstenleverancier.

Bouwen eigen netwerk

Uw eigen netwerk ligt binnen handbereik. Via ons is het heel gemakkelijk om uw eigen netwerk te bouwen, bijvoorbeeld tussen verschillende vestigingen van uw organisatie. Dit is ook precies de reden waarom scholen, ziekenhuizen, overheidsinstellingen, particuliere bedrijven en theaters aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk van Glazen-Maas.

Koppeling met nationale- en internationale netwerken

De wereld ligt letterlijk aan uw voeten. Glazen-Maas is gekoppeld met nationale en internationale netwerken. Uiteraard zijn deze wereldwijde digitale verbindingen snel, veilig en betrouwbaar.
Onze diensten

Dark fiber

Zo snel als het licht...
Wij leveren met ons netwerk Dark Fiber, ook wel onbelichte glasvezel genoemd. Glasvezel is een dunne vezel gemaakt van helder glas. De overdracht bij glasvezel gebeurt niet door elektriciteit, maar door lichtsignalen. Voordeel hiervan is dat de lichtsignalen over grote afstanden data kunnen transporteren en versturen.

Hoe werkt het technisch gezien?

Wij leveren de infrastructuur vanaf uw locatie door heel Rotterdam. Door het open karakter van ons netwerk kunt u onbeperkt diensten afnemen van grote partijen, maar ook van lokale partijen uit (de omgeving van) Rotterdam. De koppeling met deze diensten leveranciers kunt u maken op de R-IX. Het kan ook via andere locaties. Zo hebben wij een verbinding met de Smart-DC en zijn we bezig met uitbreiding van ons netwerk naar NL-DC in de Waalhaven.

Natuurlijk geven we ook advies

Doordat wij uitsluitend de infrastructuur leveren, kunnen wij ons volledig richten op de kwaliteit van het netwerk. Maar we kunnen u ook uitstekend adviseren over diensten, aanbieders en de inzet van de Dark Fiber. Neem met uw vragen vooral contact met ons op.

Interesse?

We hebben eindeloze oplossingen