slider
Glazen-Maas

Het open glasvezelnetwerk van Rotterdam en omstreken

slider
Open karakter / Betrouwbaar / Veilig

Netwerken als geen ander

Over ons

Glazen-Maas

HET GLASVEZELNETWERK VAN ROTTERDAM

Over onze achtergrond:

Sinds 2002 stimuleert gemeente Rotterdam digitale innovatie in de regio. Rotterdam werd destijds voorzien van een open glasvezelnetwerk (er ligt een ring door de stad) en twee FTTH (Fiber To The Home)-locaties: Nesselande en Llyodskwartier. Deze inrichting is al jaren een grote impuls voor de Rotterdamse economie. In technische zin stimuleert het de creativiteit en inspiratie binnen Rotterdamse bedrijven in instellingen. Inmiddels zijn de twee FTTH-locaties verkocht aan Reggefiber en is het ringnetwerk verder gegaan onder de naam Glazen-Maas.

WIE ZIJN WIJ?

De organisatie achter het Rotterdamse glasvezelnetwerk:

Glazen-Maas is het glasvezelnetwerk van Rotterdam. Hier zijn een aantal partijen bij betrokken: gemeente Rotterdam en SGS Roos+Bijl. Maar wie doet wat en waarom? De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat instellingen en bedrijven vrij zijn in hun keuze voor breedbandnetwerken, en dat er voor u een uitstekend aanbod van diensten beschikbaar is. Vanaf 2013 heeft de gemeente Rotterdam een meer faciliterende invulling en bemoeit de gemeente zich niet meer actief met het netwerk zelf. Al vanaf de beginperiode beheert SGS Roos+Bijl het glasvezelnetwerk. Mede door deze ervaring is de exploitatie van Glazen-Maas vanaf 2013 in handen van SGS Roos+Bijl.

DE TOEKOMST

Meer digitale innovatie en een nog grotere reikwijdte...
Door koppelingen met andere open netwerken, zoals Breedband Drechtsteden en het Havenbedrijf Rotterdam, kunnen wij een groot deel van de regio bedienen. Dit is slechts het begin van onze ambitie. Wij zijn hard op weg om digitale innovatie in Rotterdam en omstreken op steeds meer verrassende manieren te stimuleren.

Interesse?

We hebben eindeloze oplossingen